Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Καλοφαγάδες

Πριν λίγες μέρες πήγα για φαγητό στην Μαρία Λόη που βρίσκεται στο λιμάνι. Ήδη από αυτή την πρώτη γραμμή της ανάρτησης σε αρκετούς θα έρχονται στο μυαλό φράσεις "εκεί πάνε κυρίως ξένοι", "είναι ακριβά" κλπ.
Το να πάω εκεί για φαγητό ήταν "συνειδητή" επιλογή, τα ήξερα όλα αυτά :-P
Άλλωστε έχω πάει για φαγητό από καντίνα της εθνικής οδού μέχρι ακριβά εστιατόρια σε Πάτρα, Αθήνα αλλά και εξωτερικό, ακριβότερα από αυτό.
Τι περίμενα να βρω στη Λόη: Τσουχτερές (για τους περισσότερους) τιμές, ιδιαίτερα πιάτα και γεύσεις, άψογη εξυπηρέτηση. Τώρα για τις μερίδες ή θα ήταν πολύ μεγάλες ή σχετικά μικρές, για αυτό δεν ήμουν σίγουρος, εξαρτάται από το εστιατόριο.

Καταρχήν όσον αφορά το service, ψιλοάργησαν να μας πάρουν παραγγελία και δεν ήξεραν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας σχετικά με το menu. Δεύτερον, τρία πιάτα από τα κυρίως, παρότι υπήρχαν στον κατάλογο, δεν ήταν διαθέσιμα. Το χοιρινό με τα δαμάσκηνα ήταν αυτό που τράβηξε αμέσως το βλέμμα αλλά δεν υπήρχε.

Η παραγγελία μας ήταν μία σαλάτα, από ένα κυρίως πιάτο και δύο ποτήρια κρασί. Οι σαλάτες όλες στα 12 Ευρώ. Βασικά 11,90 αλλά δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο εστιατόριο θα πρέπει να ακολουθεί πρακτικές του Jumbo! (Τετράδια 100 φύλλων: 1.99 για όσους δεν κατάλαβαν). Παραγγείλαμε μία σαλάτα που έλεγε ντομάτα με μοτσαρέλα (και κάτι άλλα ψιλά). Και έρχεται ακριβώς αυτό που έλεγε ο κατάλογος! Ένα πιάτο με μία (1) ολόκληρη ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες και ανάμεσα τους μία φέτα μοτσαρέλα. Ντομάτα και μοτσαρέλα είχαν καρφωθεί με ένα μυτερό ξυλάκι (σαν αυτό από τα σουβλάκια) για να στέκεται όρθιο και ίσως για να μην μπορεί να κυλίσει η σαλάτα από το πιάτο! Υπήρχαν για γαρνίρισμα χοντροί κόκκοι πιπεριού και λάδι/ξύδι/κρασί...?

Όσον αφορά τα κυρίως (ψαρονέφρι και κοτόπουλο) ήταν δύο μικρές, άντε με ζόρι μεσαίες, μερίδες χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Δεν ξέρω, αλλά εγώ θα περίμενα από τέτοιο εστιατόριο να δοκιμάσω το ψαρονέφρι και να πω "τέτοιο ψαρονέφρι δεν έχω ξαναφάει!". Να πάω σε άλλο εστιατόριο και να θυμάμαι "σαν το ψαρονέφρι της Μαρίας, κανένα!". Μα θα μου πείτε, ποιος σου είχε υποσχεθεί τέτοια πράγματα για το εστιατόριο αυτό!? Η αλήθεια είναι κανένας. Απλά αυτή την εντύπωση είχα σχηματίσει και γι'αυτό μοιράζομαι και αυτές τις σκέψεις...

Συμπερασματικά, τσουχτερές όπως αναμενόταν τιμές, απλά καλό service, μικρές μερίδες, όχι οι ιδιαίτερες γεύσεις που θα περίμενα να δοκιμάσω. Όσο για την τιμή των παραπάνω, 26 Ευρώ το άτομο.