Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Κλήσεις με απόκρυψη - τέλος τώρα!

Ένα ενδιαφέρον θέμα που βρήκα στο adslgr.com.
Υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη ή Anonymous Call Rejection σε πιο απλά Ελληνικά :-P
Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) οι εταιρίες τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) είναι υποχρεωμένες να παρέχουν (με κόστος ή μη) την παραπάνω υπηρεσία. Όπως έχει ο άλλος δικαίωμα να τηλεφωνεί με απόκρυψη έτσι έχω και εγώ δικαίωμα να MHN δέχομαι κλήσεις με απόκρυψη.

Αντιγράφω:

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά φυλλάδια της ΕΕΤΤ:


Το πρώτο σκέλος εφαρμόζεται κανονικά από τους παρόχους όμως το δεύτερο σκέλος, με ελάχιστες εξαιρέσεις (βλέπε Forthnet telephony), όχι. Προφανώς οι πάροχοι δεν επιθυμούν να χάσουν έσοδα από τη μειωμένη τηλεφωνική κίνηση με απόκρυψη και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζουν το μέτρο - όπως είναι υποχρεωμένοι.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν από φαινόμενα ανεπιθύμητης όχλησης και επιθετικών διαφημίσεων μέχρι απειλές κατά της φυσικής υπόστασης από καλούντες με απόκρυψη. Να επισημανθεί εδώ ότι η εύρεση των καλούντων είναι αδύνατη ακόμα και με εισαγγελική παρέμβαση αφού η άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου γίνεται μόνο για σοβαρά εγκλήματα. Να σημειωθεί επίσης ότι το τρίτο σκέλος (εξουδετέρωση μη-αναγραφής) εφαρμόζεται αναποτελεσματικά και, σε κάποιες περιπτώσεις, με κόστος για τον καταναλωτή:
Κατ' αρχήν το πρόβλημα δεν προλαμβάνεται με τη συγκεκριμένη μέθοδο (όπως θα μπορούσε να γίνει με την απόρριψη εισερχομένων με απόκρυψη) ενώ ο παρενοχλούντας ειδοποιείται με ηχητικό μήνυμα (!). Επίσης απαιτείται γραφειοκρατική διαδικασία για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και, τέλος, σε κάποια δίκτυα επιβάλλεται χρέωση στον συνδρομητή.

-------

edit: Κάνε και εσύ καταγγελία στην ΕΕΤΤ ακολουθώντας τις απλές οδηγίες εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3195937&postcount=286

Περί της τήρησης του άρθρου 8, παρ. 3, Ν3471/2006 (δυνατότητα του χρήστη να απορρίπτει εισερχόμενες κλήσεις που γίνονται με απόκρυψη)

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Quiz Νο2: Πόσες αποδείξεις κόπηκαν στο καρναβάλι;

Γιατί κάνω αυτή την ανάρτηση; Παλιότερα είχα κάνει αυτή την ανάρτηση.
Μερικούς μήνες μετά κομμάτι της περιοχής που αναφερόμουν όχι απλά γέμισε με stop και απαγορευτικά αλλά πλέον υπάρχουν δύο πινακίδες σε κάθε διασταύρωση, μία σε κάθε μεριά του δρόμου!

Για να μπω πάλι on topic, κάνω αυτή τη δημοσίευση μήπως και έχει τα ίδια "γούρικα" αποτελέσματα με την προηγούμενη.

Το καρναβαλικό τριήμερο το πέρασα στην, άδεια σε σχέση με άλλες χρονιές, Πάτρα. ΟΛΑ τα μαγαζιά που λειτουργούσαν σαν bar/club σαν ζήτημα αν έκοψαν αποδείξεις για το 1/10 των ειδών που σέρβιραν... Προσωπικά, όπου μπορούσα ζητούσα απόδειξη και ας με κοίταγαν στραβά. Όταν όμως πας σε ένα κλαμπομπαράκι που με δυσκολία καταφέρνεις να παραγγείλεις κάτι από τον πολύ κόσμο, δεν προλαβαίνεις να πάρεις απόδειξη και να το θες.

Κ. Δευτέρα ανέβηκα στα Καλάβρυτα. Οι ταβέρνες γεμάτες κόσμο! Έλα όμως που το περιβάλλον της ταβέρνας είναι πολύ πιο ήρεμο από αυτό του κλαμπομπαρακίου. Οι περισσότεροι πελάτες ζητούσαν απόδειξη για τη "συλλογή" τους, όσο και αν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, συνηθισμένος μάλλον από άλλες χρονιές, προσπαθούσε για το αντίθετο.

Με όποια αρνητικά και αν έχει το μέτρο συλλογής αποδείξεων εύχομαι να καταφέρει να μας δημιουργήσει μία φορολογική συνείδηση! Να πάω την επόμενη χρονιά στην Πάτρα, στην καφετέρια (ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ λέει η απόδειξη) που έχει μετατραπεί σε κλαμπ για το καρναβάλι και να μην αισθάνομαι "κάπως" με το να ζητάω απόδειξη. Να αισθάνεται κάπως ο τσόγλανος που δεν την κόβει, ο τσόγλανος που εμμέσως κλέβει την κοινωνία ως σύνολο!

Κλείνοντας δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την παρακάτω είδηση:
"Στην τσιμπίδα της εφορίας μπαίνουν πλέον οι οίκοι ανοχής"
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/02/blog-post_470.html

Ας λειτουργήσουν σωστά για αρχή οι ταμιακές μηχανές εκεί που υπάρχουν ήδη και μετά βλέπουμε πως θα φορολογήσουμε και το γ%^$σι! Αν και δεν ξέρω πόσοι θα έβαζαν στην φορολογική τους δήλωση 30 αποδείξεις από μπουρδέλο (το κανονικό, όχι αυτό του Ελληνικού κράτους - οι αποδείξεις του δεύτερου δεν μετράνε)!

Άντε και καλή Σαρακοστή!