Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Πολιτικό μήνυμα;


Στη διασταύρωση του Αντιρρίου, λίγο πριν τη γέφυρα, υπάρχουν δύο προεκλογικές "διαφημίσεις", όπως φαίνονται στην φωτογραφία (η ποιότητα είναι "κάπως" καθώς η λήψη είναι από κινητό - πατήστε πάνω για λίγο μεγαλύτερη ανάλυση).

Αυτό το "με σύμμαχο εσένα" πηγαίνει καθαρά προς τον Γιώργο δίπλα ή μου φαίνεται....? Και αν ναι, ο Γιώργος έχει γυρίσει την πλάτη ξεκάθαρα στον Κώστα ή η ιδέα μου είναι πάλι?

Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω, μου κάθετε περίεργα να βλέπω δύο τεράστιες αφίσες των δύο κομμάτων εξουσίας δίπλα δίπλα, σε χώρο που όλο τον υπόλοιπο καιρό χρησιμοποιείται για διαφημίσεις προϊόντων/υπηρεσιών. Δηλαδή τις διαφημίσεις περιμένει ο πολίτης για να δει τι θα ψηφίσει?

Και κάτι ακόμη με αφορμή αυτή την φωτογραφία. Τι σκουπιδαριό είναι αυτό με τις αφίσες κάθε φορά? Παλιότερα η κατάσταση ήταν τραγική, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις φαίνεται ευτυχώς ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να περιορίζεται, έστω και ελάχιστα...

Για παράδειγμα (και όταν λέω παράδειγμα το εννοώ, τα ίδια κάνουν λίγο πολύ όλα τα κόμματα) όταν μίλησε ο Παπανδρέου στην Πάτρα, γέμισε κάθε κολόνα από Ναύπακτο έως Αντίρριο με την φάτσα του! Μετά από μερικές μέρες είχαμε ακριβώς δίπλα του και την εικόνα με το Ιταλικό τσίρκο που ήρθε στην πόλη μας... Γραφικές καταστάσεις. Εντάξει, καταλάβαμε! Μιλάει ο τάδε πολιτικός, τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) είναι αρκετά για να το πληροφορηθούμε!
Έχουμε τις παράνομες (?) αφισοκολλήσεις από το κάθε μπουζουκομάγαζο, αλυσίδα καταστημάτων, τσίρκο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας δείξουν τα πολιτικά κόμματα το καλό παράδειγμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου